Οινοποιείο Θεστία

Το κτήμα

Καλλιεργούμε γηγενείς ποικιλίες, όπως τη Μαλαγουζιά, το Ασύρτικο και τη Μαυροδάφνη, και κοσμοπολίτικες ποικιλίες, όπως το Sauvignon Blanc, το Cabernet Sauvignon, το Cabernet Franc, το Merlot και το Syrah.
Τα προϊόντα μας είναι γνήσιοι εκπρόσωποι της γης που τα παράγει, της ιδιαιτερότητας του εδάφους, καθώς και της πείρας και της γνώσης των οινολόγων και των οινοποιών που τα δημιουργούν και τα φροντίζουν.

Εστιάζουμε την προσοχή μας σε περιορισμένες ποσότητες για μέγιστη ποιότητα, με παραδοσιακές πρακτικές παραγωγής σε καθημερινή βάση και με εξειδικευμένες συνθήκες συντήρησης. Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας μικρής οικογένειας κρασιών με τη σφραγίδα του εκλεκτού και του αποκλειστικού. Έτσι, με πειθαρχία αλλά και πάθος, με πίστη αλλά και κέφι, υποστηρίζουμε τη μοναδικότητα της αιτωλικής γης που δεν έχει σταματήσει να προσφέρει –ό,τι καλύτερο– αιώνες τώρα.

Έκταση
113 στρέματα
Έδαφος
Αργιλοπηλώδες, υψηλής γονιμότητας πλούσιο σε κάλιο και ιχνοστοιχεία.
Ποικιλίες
Merlot, Cabernet Franc, Syrah, Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Μαυροδάφνη, Sauvignon Blanc, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά

Έδαφος

Τα εδάφη είναι αργιλοπηλώδη, υψηλής γονιμότητας, πλούσια σε κάλιο και ιχνοστοιχεία, με πολύ καλή αποστράγγιση των όμβριων υδάτων και προσφέρουν έτσι τις προϋποθέσεις για την παραγωγή κρασιών με σύνθετο άρωμα, εξαιρετική φινέτσα, καλή δομή και ισορροπία.

Αμπελώνας

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Κτήματος Θεστία βρίσκονται σε υψόμετρο 250-300 μέτρων. Η έκτασή τους είναι 95 στρέμματα συνολικά με βορειοδυτική έκθεση. Το κλίμα στους αμπελώνες είναι μεσογειακό, ο χειμώνας ήπιος με αρκετές βροχές που εξασφαλίζουν στα αμπέλια την απαραίτητη υγρασία για να ανταπεξέλθουν στο αρκετά ξηρό και ζεστό καλοκαίρι. Η λίμνη Τριχωνίδα νότια των αμπελώνων συμβάλλει καθοριστικά στην ηπιότητα του κλίματος, η οποία ευνοεί την καλλιέργεια ελληνικών και ξενικών ποικιλιών αμπέλου.

Ποικιλίες

Έπειτα από πολύχρονους πειραματισμούς και έρευνα, καλλιεργούμε Ελληνικές και ξένες ποικιλίες που αποδίδουν ποιοτικά το μέγιστο των δυνατοτήτων τους πάντα σε συνάρτηση με το terrior της περιοχής. Merlot, Cabernet Franc, Syrah,Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Μαυροδάφνη και τις λευκές Sauvignon Blanc, Ασύρτικο, και την γηγενή για την περιοχή Μαλαγουζιά

Οινοποιείο

Στόχος του Οινοποιείου Θεστία είναι η δημιουργία μιας μικρής οικογένειας κρασιών, με τη σφραγίδα του εκλεκτού και του αποκλειστικού. Έτσι, με πειθαρχία αλλά και με κέφι, υποστηρίζεται η μοναδικότητα της αιτωλικής γης, που εδώ και αιώνες προσφέρει ασταμάτητα ό,τι καλύτερο.

Οινοποιείο Θεστία

Η τοποθεσία

location

Κάθε εποχή του χρόνου, ο Δήμος Θεστιέων στην Αιτωλοακαρνανία είναι ένας οικιστικός παράδεισος με παρθένο φυσικό περιβάλλον, σπάνια χλωρίδα και πανίδα, ήρεμα παραδοσιακά χωριά, φυσικά μονοπάτια, γραφικούς λόφους και κοιλάδες και με μια λίμνη αξεπέραστου φυσικού κάλλους, την Τριχωνίδα. Είναι παράλληλα ένας ιστορικός χώρος με αξιόλογα αρχαιολογικά ευρήματα.

Σε αυτό το προνομιούχο γεωγραφικό σημείο, και συγκεκριμένα στο χωριό Καινούργιο, το 1998 o Kωνσταντίνος Μούτσος ίδρυσε το Οινοποιείο Θεστία.

Η ευρύτερη περιοχή έχει το πλεονέκτημα ενός μικροκλίματος ιδανικού για την αμπελοκαλλιέργεια. Οι συγκεκριμένες γεωκλιματικές συνθήκες λοιπόν είναι άριστοι αρωγοί στην παραγωγή εξαίρετης πρώτης ύλης για κρασί.

drone footage

Εναέρια απεικόνιση της Τριχωνίδας

Οινοποιείο Θεστία

Περιήγηση & γευστική δοκιμή

Το Οινοποιείο Θεστία, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία σε όσους το επισκέπτονται: Νοερή περιπλάνηση στην παράδοση μέσα σε μια ανόθευτη φύση με άγρια ομορφιά και φυσικούς θησαυρούς τους οποίους ανακαλύπτει κανείς στο σύνολο των λιμνών της Τριχωνίδας. Ένας μαγικός τόπος, πολύχρωμος και ανεξερεύνητος είναι το βραβείο που επιφυλάσσεται στους επισκέπτες. Μέσα στο Κτήμα, το κατάστημα του αγροκτήματος προσφέρει, εκτός από το κρασί, τα βιολογικά προϊόντα που παράγει βασισμένα στην μεσογειακή διατροφή: Ελαιόλαδο και ελιές, φυσικές ποικιλίες μελιού, διάφορες γεύσεις τυριών – όλα σε ειδικές συσκευασίες του αγροκτήματος.

Θα μας βρείτε

Καραϊσκάκη 54, 300 05 Καινούργιο, Τριχωνίδα Αιτωλοακαρνανίας